Levensreddend handelen brandweer

LSW training levensreddend handelen brandweer LPLHBDe training Levensreddend handelen door de brandweer vloeit voort uit het Landelijk protocol levensreddend handelen door de brandweer. Het protocol en de training bieden brandweermensen steun bij het uitvoeren van levensreddende handelingen bij slachtoffers.

 

Inhoud training

Brandweermensen leren tijdens deze training hoe zij meteen de juiste zorg kunnen verlenen als ambulancehulpverlening nog niet ter plekke is en hoe zij slachtoffers hierna over kunnen dragen. De opleiding begint met een kennismaking met het landelijk protocol levensreddend handelen door de brandweer, gevolgd door theorie- en praktijklessen en uiteindelijk casuïstiektrainingen. De ABCDE-methodiek ten behoeve van de prioritering van handelen staat hierbij centraal.

Specifieke aandacht wordt besteed aan het werken met zuurstof, multidisciplinair samenwerken, communiceren en levensreddend handelen onder verschillende omstandigheden. Bij deze lessen wordt gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers.

 

Lesmateriaal 

Voor de training Levensreddend handelen door de brandweer is het bezit van de cursusmap LPLHB en het protocollenboekje LPLHB in de meest recente versie een vereiste. Deze worden in de regel door de veiligheidsregio aangeschaft en verstrekt als onderdeel van het totale lespakket. Indien nodig kan BeCare deze leermiddelen voor de cursisten apart bestellen.

 

Richtlijnen

BeCare verzorgt deze vakspecifieke training geheel volgens de uitgangspunten van het landelijke protocol levensreddend handelen door de brandweer.

 

 Training  Levensreddend Handelen door de Brandweer (LPLHB)
 Instroomeisen:

 niveau module brandwacht

 Aantal deelnemers:  maximaal 12 cursisten per instructeur
 Cursusduur:  4 x 3 uur of 4 dagdelen
 Documentatie:  cursusmap en protocollenboekje LPLHB
 Locatie:  in overleg
 Certificaat:  deelcertificaat LPLHB als onderdeel van het diploma Brandwacht

  

Herhaling

Voor Levensreddend Handelen Brandweer verzorgen wij ook herhalingstrainingen.

Lees er hier meer over >

 

Meer weten of een training Levensreddend handelen brandweer boeken?

Bel ons op  0187-892177 of vul het contactformulier in.

NIEUWS

Krachtenbundeling Life Support Walcheren - BeCare

We zijn verheugd u te kunnen melden dat Life Support Walcheren met ingang van 1 juli 2016, de krachten heeft gebundeld met BeCare. Hiermee wordt de gezamenlijke positie op het gebied van BHV (bedri Lees verder

Trainingen met Open Inschrijving

Vanaf september organiseren wij op onze locatie Fagotweg 2P in Middelburg traningen met open inschrijving.

We hebben de volgende trainingen gepland:

 

Basis training re Lees verder

 
brand-1 brand-2 brand-3