First responder brandweer

LSW training first responder brandweer FRBDe training First Responder Brandweer van BeCare gaat in op de specialistische taak van brandweermensen als deze als first responder worden gealarmeerd en als voorpost van de ambulance moeten optreden bij medische noodgevallen.

 

Leerdoelen

De first responders van de brandweer leren meldingen juist te interpreteren en adequaat te handelen volgens het landelijk protocol levensreddend handelen door de brandweer. Veel aandacht wordt besteed aan multidisciplinair optreden.

 

De nadruk bij deze trainingen ligt op het verwerken en interpreteren van de oproep, het aanrijden naar het incident, het inschatten van de veiligheid, het verlenen van acute noodhulp en een correcte overdracht aan de ambulancedienst. Deze vaardigheden worden in steeds verschillende casuïstieken getraind. Hierbij wordt gebruik gemaakt van LOTUS slachtoffers. Het gebruik van zuurstof volgens protocol en reanimatie met een AED maken vast deel uit van de training.

 

Richtlijnen

De training First Responder Brandweer van BeCare voldoet aan de uitgangspunten van het landelijk protocol levensreddend handelen door de brandweer en de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad.

 

 Training  First Responder Brandweer (FRB)
 Instroomeisen:  niveau module brandwacht
 Aantal deelnemers:  maximaal 6 cursisten per instructeur
 Cursusduur:  4 x 3 uur
 Documentatie:  protocollenboekje LPLHB
 Locatie:  in overleg
 Certificaat:  bewijs van deelname FRB richtlijnen LPLHB 2.2

 

Herhaling

Voor First Responder Brandweer verzorgen wij ook herhalingstrainingen.

Lees er hier meer over >

 

Meer weten of een training First Responder Brandweer boeken?

Bel ons op 0187-892177 of vul het contactformulier in.

NIEUWS

Krachtenbundeling Life Support Walcheren - BeCare

We zijn verheugd u te kunnen melden dat Life Support Walcheren met ingang van 1 juli 2016, de krachten heeft gebundeld met BeCare. Hiermee wordt de gezamenlijke positie op het gebied van BHV (bedri Lees verder

Trainingen met Open Inschrijving

Vanaf september organiseren wij op onze locatie Fagotweg 2P in Middelburg traningen met open inschrijving.

We hebben de volgende trainingen gepland:

 

Basis training re Lees verder

 
brand-1 brand-2 brand-3